Chalmers Formula Student

Formula Student är en av världens största ingenjörstävlingar där studenter deltar med formelbilar de själva designat och byggt. Det är ett tvärfunktionellt projekt som utmanar både teoretiska och praktiska färdigheter.  Hur bilen presterar ute på banan är givetvis av vikt men ingenjörsskapet och strategin bakom processen är i fokus, således läggs stor vikt vid hur lagen motiverar sina val ur design- samt kostnadssynpunkt. 

StudentÅrets Chalmers Formula Student-lag, med ingenjörsstudenter från flertalet fält och nationaliteter, tävlade med sin elbil i både England och Tyskland. De blev den högst rankade elbilen i England med en sjätteplats av 144 deltagande,  samt hamnade på plats nio av 38 lag i Tyskland. Lagen bygger många av sina designval på statistik och information som samlats in under tidigare år, från Chalmers har man endast tävlat med elbil under två år.  Då de därför är förhållandevis oerfarna på elbilsområdet måste vi säga att det är imponerade placeringar, grymt jobbat!

Studenternas hårda arbete och engagemang i projektet är minst sagt inspirerande, på ESSIQ är vi stolta över att ha fått vara en del av den resa laget gjort under de elva månader projektet pågått. Vi ser gärna ett fortsatt samarbete under kommande år. 

Grattis till Chalmers Formula Students framgångar i tävlingen, vi önskar er lycka till med vad ni tar er an i framtiden! 

Författare

  • Malin Ramer

    Marknadsassistent