ESSIQ-bio med studenter i Göteborg

I tisdags anordnade ESSIQ en biokväll för studenter, på Bergakungen i Göteborg. Biovisningen var en uppföljning av vårt deltagande i mässor och arbetsmarknadsdagar under hösten och vintern – vi ville helt enkelt prata mer med de studenter vi träffat och visa dem en bredare bild av ESSIQ. Det blev en trevlig kväll med fullsatt salong, popcorn i stora lass och en blandning av nytta och nöje. Kvällen inleddes med mingel och därefter tog de cirka hundra gästerna plats i stolarna för att lyssna på ESSIQ:s Carl Bergström, som presenterade ESSIQ:s framväxt, kärnvärden och arbetsplatskultur. Studenterna fick också en preview på de ESSIQ-filmer vi tagit fram under vintern, som ännu inte lanserats officiellt.

b-006

Efter presentationen av ESSIQ var det dags för två medarbetare att intervjuas på scenen: Anders Siljefalk, produktionstekniker, och Peter Dahlqvist, VR-ingenjör. Studenterna fick bland annat svaret på varför de valt ESSIQ som arbetsgivare, vad man kan tänka på när man är ny i arbetslivet och att konsultrollen är något man lärt sig att akta sig för, men att den i verkligheten innebär en kombination av trygghet och flexibilitet, något som både Peter och Anders trivs perfekt med.

b-004

När studenterna ställt sina frågor verkade de sugna på att se spelfilm istället för ESSIQ-film, så vi lämnade över till kvällens bioupplevelse: VR-äventyret Ready Player One. Filmen mottogs väl av såväl undertecknad som gäster, har vi fått höra, och det verkar även som om kvällen i sin helhet fick ett bra betyg. Vi är i alla fall riktigt nöjda och glada över att vi fick se så många nyfikna studenter där – tack för att ni ville komma och hoppas ni hade en trevlig kväll, där ni också fick bra tips inför ert stundande yrkesliv. Självklart går det bra att komma med frågor i efterhand, hitta kontaktuppgifter till oss här eller på Linkedin!

 

Författare

  • Annie Croona

    Marknadskoordinator