ESSIQare cyklar för Barncancerfonden

ESSIQs Josefin Wickman har tillsammans med 22 andra cyklister i Göteborg engagerat sig i Barncancerfondens satsning Ride of Hope Europe 2017(ROHE). Deltagandet är helt ideellt och medlemmarna består av såväl motionärer som rutinerade cyklister. ROHE  är en satsning för att samla in pengar till Barncancerfonden med en rad olika evenemang under 2017 som avslutas med att de cyklar från Prag till Almers Hus i Varberg under första veckan i juli. Alla medel som samlas in går oavkortat till Barncancerfondens arbete att finansiera forskning och ge stöd till drabbade familjer. Utöver laget på 22 cyklister i ROHE Göteborg kommer även lag från Skåne, Stockholm och Gotland ställa upp, och lagen kommer träna tillsammans under året.

Josefin har jobbat på ESSIQ sedan 2010 och är sedan snart ett och ett halvt år tillbaka på uppdrag hos Volvo Cars, där hon jobbar som tekninsk koordinator och provsamordnare på Seat Belts & Child Safety. Josefin berättar om varför hon valt att engagera sig i ROHE:

- För drygt tre år sedan gick jag in i väggen och var sjukskriven under nästan två år. En erfarenhet jag på de allra flesta sätt hade velat vara utan. Som tur är hade jag många bra människor omkring mig, inte minst på ESSIQ, och jag kunde komma tillbaka. En viktig del i mitt tillfrisknande var att träna. Jag har också behövt fundera över vad det är som är betydelsefullt i just mitt liv. Vad vill jag göra för att må bra? Vad måste jag göra för att må bra och vad väljer jag bort? Att satsa på att delta i ROHE under ett år är en kombination av att träna för min egen skull samtidigt som jag gör något roligt och meningsfullt som gör skillnad för någon som behöver det.

Hur ser träningsupplägget ut för det kommande året?

- Team Göteborg har under vintersäsongen två träningstillfällen inomhus per vecka. Dels wattcykling på STC på lördagar, dels ett vanligt spinningpass på Friskis&Svettis på onsdagar. När utesäsongen drar igång kommer vi att börja träna klungteknik, styrka och långpass. Träningsresor är inplanerade under våren med Trawell i Grekland och Mallorca där alla ROHE:s deltagare erbjuds att delta i mån av tid och intresse.

Huvudevenemanget är etappen Prag – Varberg i juli 2017, men vad gör ni härnäst?

- Vårt nästa event sker nu på lördag 8-20 då vi cyklar mitt i Nordstan.

ESSIQ stödjer sedan tidigare Barncancerfonden och andra välgörande ändamål, men uppskattar Josefins engagemang och har därför valt att bli silversponsorer till ROHE genom att donera 10 000 kr. Vi önskar Josefin och alla deltagare lycka till och tackar för ert engagemang!

Ni vet väl Josefin är inte den första ESSIQaren att engagera sig i ett välgörande ändamål som tar plats på två hjul? Läs även om Lisa Särnbratt och hennes engagemang i Distinguished Gentlemens Ride.

Författare

  • Johan Kalin

    Johan Kalin

    Design & UX