• Mattävling
  • Hemsedal 2015
  • Teambuilding

Extravaganza i Hemsedal

Efter en heldag i backarna i Hemsedal anordnades en tävling mellan våra 8 stugor. Varje stuga tillagade och fotade en 3-rätters meny, sedan kunde alla gå in och rösta på intranätet för att få fram en vinnare.

Variationen på menyer var mycket stor och alla hade lagt ner sin själ i både maten och presentationen. Det fanns allt mellan vegansk husmanskost till fransk finkrog och riktig steakhouse burgare.

Det var ett jämnt race men vid tävlingens slut fanns en klar vinnare i de glada skogshuggarna från stuga #2. Kocken hade satt älgstekens bästa före sitt eget då han troget vaktade stekpåsarna i bastun i 8h när alla andra åkte skidor. Under kvällen bjöd stugan på Chevrétoast, Älgstek och ”Ungersk Somloi Galuska”.

Engagemanget i matlagningen var stort vilket kan ses på menyerna:

Stuga #1


Grillad paprikasoppa med hembakad jalapeñobröd. Kikärts- och zucchini-biffar med rostade rotsaker och rostad vitlökskräm. Chokladkräm på avokado, kakao, honung och kokosolja, serverad med hallon.

 

 

 

 

 

Stuga #2


Sprödrostad chevrétoast med ruccola och balsamico. Älgstek tillagad i bastun i 8h på 110 grader, serverad med ugnsrostat potatiskross och grejer. ”Ungersk Somloi Galuska” = 3-bottnad marinerad tårta.

 

 

 

 

 

Stuga #3


Flamberat surdegsbröd med havets läckerheter. Krämig palsternackssoppa med frasigt täcke av parmaskinka, parmesan och persilja. Flancherad oxe med en pochette av jordärtskockpuré serverad med salladslök och säsongens primörer. Fjälluftad chokladmousse med passionsfrukt, hallong och minimaränger.

 

 

 

 

Stuga #4


Pilgrimsmusslor med avocadokräm och knaperstekt bacon. Rödbets-och fetaburgare med rostade hamburgerbröd och egenfriterad potatis. Cheesecake med lemoncurd.

 

 

 

 

 

 

Stuga #5


Fördrink på Campari och bubblande finvatten. Bruschetta med karljohanssvamp och rostad vitlök. Svamprisotto med parmalindad oxfilé och focaccia med soltorkade tomater. Tiramisu.

 

 

 

 

 

 

Stuga #6


Friterad camembert med hjortronkompott och torr cider. Kryddig kreolsk gryta med portugisisk duoro. Hemmagjord glass med after eight, pistagekross samt egengjord bärlikör.

 

 

 

 

 

 

Stuga #7


Kvällsmacka med ryggbiff och vårprimörer samt senapsglacerad toast toppad med teriyakisås och manchego. Boursin-gratinerad rostasfilé med rotfruktspotpurri, viltsås och limeslungad mangosallad. ESSIQ-tårta.

 

 

 

 

 

Stuga #8


Chevrétoast med hemgjord brunöl. Älgburgare med lingon-chipotelsås och egengjorda pommes frites. Crème brûle med honungsringlad spenat.

Författare

  • Maria Ernfors

    Maria Ernfors

    Projektledare