FC ESSIQ

ESSIQaren Joel älskar sport, sedan barnsben har han spenderat otaliga timmar på diverse planhalvor. Fotboll har alltid varit roligast, när han startade på ESSIQ föll det sig därför naturligt att i samråd med kollegan Drago sätta ihop ett lag bestående av ESSIQare och deras vänner. Med tre år i backspegeln kan de konstatera att det för lagets del gått klart över förväntan. Första säsongen stod de helt obesegrade och i samma spår har det rullat på, med 24 vinster och fem oavgjorda fördelat på 33 matcher ser framtiden minst sagt ljus ut.

Att hos ledningen förankra idén om ESSIQ’s egna fotbollslag var inga problem. Joel uttrycker att laget upplevt ett stort stöd, ESSIQ har bistått med allt som krävts för att göra seriespel, träningar och lagevents möjliga. ESSIQ har även bidragit i form av hejaklack och korvgrill med både kollegor och företagsledning på plats, något som lagspelaren Jon tycker visar på hur pass mycket engagemang och stöd laget får från sin sponsor.

FCESSIQpokal

Vad är det som gjort FC ESSIQ så framgångsrika? Enligt Joel och lagkapten Magnus är svaret enkelt – inställning och glädje! Tre år på planen har skapat en stark lagkänsla, inför match infinner sig alltid en speciell stämning vilken gör att samtliga i laget kör på tills de stupar. Att FC ESSIQ idag ligger serieetta tror Jon kan bero på att laget är så samspelta, de tog inget vinteruppehåll vilket bör ha gett ett stort försprång under vårkanten.

Nästa match spelas på Ruddalen plan 2 i Västra Frölunda klockan 18.45 den 20:e Juni. Kom gärna förbi och njut av lite grill, gott häng och säsongens sista sammandrabbning.

Författare

  • Malin Ramer

    Marknadsassistent