Grattis till din nya tjänst – Marie

Marie har varit en del av ESSIQ sedan 2011 och har nyligen tagit sig an en tjänst som HR-ansvarig. Yrkesmässigt började resan i Kalmar där hon läste till Handelsekonom,MarieA
en utbildning Marie valde dels på grund av dess bredd men som även lockade då den innehöll en utbytestermin utomlands. Marie har alltid varit hungrig på nya utmaningar, att flytta för att lära av en ny kultur var därför mycket lockande och låg helt i linje med hennes nyfikna personlighet. Nyss hemkommen från sina utlandsstudier fann hon en annons där man sökte någon till en ekonomiavdelning i Göteborg, avsändare var ESSIQ. Marie sökte tjänsten och beskriver första mötet som något likt kärlek vid första ögonkastet, hon kände direkt att hon var intresserad och tackade således med glädje ja när hon senare erbjöds jobbet.

Med fem år i backspegeln kan Marie se tillbaka på en tid fylld av utveckling, för såväl henne själv som för bolaget. Under hennes anställning har ESSIQ gått från 50 anställda med kontor i Göteborg till att idag vara runt 200 medarbetare utspridda i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Att Jönköping hamnade på kartan är något Marie själv ligger bakom, efter en tid i Göteborg ville hon och sambon flytta för att komma närmre familj och vänner. Hon tog upp frågan med ESSIQ och gemensamt tog man beslutet att starta upp i Jönköping så att Marie kunde sköta sitt arbete på distans. Lösningen har fungerat mycket bra, Marie kommer in till kontoret varannan vecka och trivs med att fördela sin tid mellan och de olika regionerna. Flytten till ny ort resulterade inte endast i en ny kontorsplats, Marie tog sig an nya utmaningar även yrkesmässigt. Parallellt med arbete och föräldraledighet har hon vidareutbildat sig inom personalfrågor och har idag en renodlad HR-tjänst på ESSIQ.

Avslutningsvis säger Marie att hon trivs väldigt bra på ESSIQ, möjligheten att fortsätta anställningen på annan ort tycker hon väl beskriver hur lösningsorienterat bolaget är. Det hade känts tråkigt att behöva avsluta ett gott samarbete på grund av flytt, ESSIQ är därför väldigt glada över att vi gemensamt kom fram till en lösning som gjort att Marie stannat hos oss!

 

 

Författare

  • Malin Ramer

    Marknadsassistent