• ESSSIQ fick besök av framtida ingenjörer!

IGE-DAY

Introduce a Girl to Engineering day, initiativet som är tänkt ge tjejer en större inblick i ingenjörsyrket, gick av stapeln den 18 mars. ESSIQ tycker att dagen är ett bra initiativ och bjöd därför in tjejer till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Alla kontor hade ett liknande upplägg. Dagen började med en lätt frukost och rundvandring, därefter höll representanter från ESSIQ inspirerande föreläsningar om ingenjörsyrket och sin tid på ESSIQ. Efter lite mat och mingel fick tjejerna sedan testa på olika aktiviteter kopplade till ingenjörsyrket.

I Stockholm fortsatte dagen hos ingenjörerna på Zound Industries där tjejerna fick vara med och ta fram samt laborera med det perfekta ljudet till företagets nya hörlurar. I Göteborg delades tjejerna in i grupper, hälften började med en övning i CAD där målet var att skriva ut en nyckelring i en 3D printer. Andra hälften arbetade analogt med interaktionsdesign, uppgiften var här att utveckla och förbättra flödet på SF Bio’s hemsida. I Malmö följdes föreläsningarna av en uppvisning av 3D skrivaren och dess funktioner. Man använde sig av en Lego Mindstorm robot för att ge exempel på programmering på ett lekfullt sätt

På samtliga orter blev tjejerna positivt överraskade över yrkets bredd, det verkade mer kreativt än de trott och alla sade sig efter dagen känna sig ännu mer peppade på att börja sin karriär som ingenjör. Allt som allt var det en dag fylld av skratt, inspiration och energi för såväl oss som tjejerna som besökte ESSIQ. Tack till er som medverkade, vi önskar er all lycka i framtiden.

Läs mer om IGE-day här.

 

kollageIGE

Författare

  • Malin Ramer

    Marknadsassistent