Kompetensutveckling på ESSIQ

Under vintern och våren har ESSIQ ett fullspäckat utbildningsschema. Utbildningarna är både till för nischad kompetensutveckling för personer i uppdrag och för att få baskunskaper i ett område man är nyfiken på, och som man kanske vill rikta in sig på längre fram.
Idag genomförs utbildningarna främst på plats på respektive kontor, men nu har vi initierat ett arbete för att kunna anordna kvalitativa livesändningar av våra kurser och föreläsningar. Framöver är visionen att alla medarbetare, oavsett geografisk placering, ska kunna delta i de utbildningstillfällen ESSIQ genomför.

ub-002

Den senaste tiden har vi hållit en mängd olika utbildningar på ESSIQ. I februari anordnades en grundläggande projektledarutbildning, som också lämpar sig för medarbetare i projekt, på kontoret i Väst. Under två träffar utbildades deltagarna i allt från begrepp och metoder till kommunikation och förväntningar. Utbildningen har anordnats flertalet gånger förut, är mycket uppskattad av de som gått den och kommer att köras i fler regioner framöver.

På temat projektledning har vi också haft en kurs under ledning av en ESSIQ-medarbetare, som höll en grundläggande utbildning i MS Project. För oss är det en självklarhet att ta vara på våra medarbetares kompetenser och uppmuntra egenproducerade kurser, som vi varvar med externa utbildningar och lärare.

ub-003

Förra veckan avslutades också en utbildning i chassidynamik. Medarbetarna som deltog fick då en grundlig genomgång inom tre teman: hjulupphängning, broms samt styrning, hjul och däck. Målsättningen var att ge medarbetarna en bättre förståelse för hur bilen är uppbyggd och sammansatt, en mycket användbar kompetens på uppdrag i fordonsbranschen.

Framöver stundar, bland annat, en utbildning inom agila metoder – Scrum, Kanban och Lean, en VRED-utbildning, en certifierande projektledarutbildning och en praktisk Learn UI Design-kurs. Vi håller alltid ögonen öppna för hur branschen utvecklas och vilka kompetensbehov som blir aktuella, och våra medarbetare är bra på att komma med förslag på såväl utbildningsområden som lärare och färdiga kurser. Vi ser fram emot att utveckla vårt kursutbud framöver och kommer att fortsätta erbjuda kompetensutveckling som gör våra redan kompetenta medarbetare ännu lite vassare!

Författare

  • Annie Croona

    Marknadskoordinator