Kristoffer tog initiativet

Ingen kan ha missat den rådande flyktingkatastrofen. Familjer flyr för sina liv i hopp om en tryggare tillvaro. De flesta av oss är överens om att vi måste hjälpa i den mån vi kan, men ibland kan det vara svårt att veta hur. Någon som på ett ovanligt sätt engagerade sig för att göra skillnad är ESSIQ-medarbetaren Kristoffer Hersemo.

Allt började i augusti via Kristoffers sambo som genom den mammagrupp hon är en del av hade kontakt med svenska Hanna som arbetar ideellt på den grekiska ön Leros. Leros är en ö dit många flyktingar kommer, dock är den så liten att de flesta större hjälporganisationer inte når fram. Många av de nyanlända är nedkylda efter långa resor och därför i behov av varma kläder, dock har flyktinganläggningen stor brist på detta vilket gör att de inte har möjlighet att hjälpa i den mån de önskar. När Kristoffer och hans sambos mammagrupp fick kännedom om situationen på Leros ville de bidra på något sätt, snart föddes idén om att starta en insamling.

Kristoffer visste att det på ESSIQ tidigare gjorts liknande ansträngningar för att hjälpa genom programmet ESSIQ-AID.  Han skrev därför ett inlägg om idén på ESSIQ’s intranät. Responsen var stor och många ville engagera sig, plötsligt var hela familjens vardagsrum och garage fyllt med kläder från kollegor och vänner.

leros stor

För Kristoffers del var det första gången han gjorde något sådant här, han är glad över den stora responsen men konstaterar att projektet blev större och krävde mer än vad han trott. Vad som börjat som en småskalig insamling resulterade slutligen i en proppfull container. Han är idag mycket glad över slutresultatet och berättar att det är vetskapen om att de insamlade kläderna verkligen kommer till nytta som värmer mest.

Vi på ESSIQ är mycket stolta och glada över att vi har engagerade medarbetare. Tack till Kristoffer, Hanna och andra delaktiga för att vi fick vara en del av ert projekt!

Författare

  • Malin Ramer

    Marknadsassistent