M32 Scandinavian series 2017

M32 series är en segeltävling i världsklass för katamaraner av typen M32, en 32 fot lång katamaran byggd uteslutande av kolfiber som endast väger 500 kg. Med vind i segel som enda drivmedel kan båten uppnå hastigheter över 30 knop vilket gör att den närmast kan liknas med Formel 1 på vatten.

M32 Scandinavian series är som namnet antyder den delen av serien som går av stapeln runtom Skandinavien. Genom åren har de olika deltävlingarna gått i flertalet olika städer i Sverige, Norge och Danmark. Detta året kliver tävlingen ett steg längre där det nordiska grannlandet Finland även får en utav deltävlingarna.

Båtar av yttersta världsklass kräver besättning av samma kaliber – och M32 Scandinavian series lockar inte till sig några andra än seglarvärldens absoluta elit. Sedan 2015 har ESSIQ ställt upp i tävlingen med ett eget lag – ESSIQ Racing Team, med göteborgssonen Nicklas Dackhammar vid rodret. Besättningen har lång erfarenhet av segling och har meriter från bland annat OS och World Match racing-touren.

Provsegla med ESSIQ Racing Team

Den 15e juni går årets första deltävling i M32 Scandinavian series av stapeln i Göteborg – och du har möjligheten att komma ner och följa tävlingen med ESSIQ!

  • Tävlingarna kommer pågå mellan klockan 13-17 den 15-17e juni vid Lindholmen.
  • Under förmiddagarna kommer man dessutom ha möjlighet till att provsegla M32-katamaranen i anslutning till antingen en frukost eller en lunch.

ESSIQ Racing Teams skipper Nicklas Dackhammar säger så här till alla som aldrig provseglat en M32a:

”Jag tycker alla som kan borde ta chansen att komma ner till en actionfylld tillställning nere vid Lindholmen 15-17 juni. Vi seglar supersnabba kolfiberkatamaraner mitt i älven och jag lovar er ett jättetrevligt arrangemang för alla deltagare.”

Är du intresserad av att delta? Anmäl ditt intresse här. Mer information kommer.

Framöver kommer vi även att annonsera ut en tävling på vår facebooksida av ett så kallat ”Hot seat”. Under varje tävlingsmoment så kommer varje båt att ha en passagerare som får sitta med på båten under de fartfyllda tävlingarna. Om du vill vara mitt i händelsernas centrum under en av de mest fartfyllda seglingstävlingarna i världen – då vill du inte missa denna chansen. Mer information kommer.

Datum för M32 Scandinavian series 2017

Göteborg, Sverige 15-17e juni
Risør, Norge 27-29e juli
Helsingfors, Finland 11-13 augusti
Århus, Danmark 31e augusti – 2a september
Stockholm, Sverige 14-16 september

 

Highlights från M32 Scandinavian series 2016.

Författare

  • Johan Kalin

    Johan Kalin

    Design & UX