M32 Series 2017 – en sammanfattning

I helgen gick den sista deltävlingen i M32 Scandinavian series av stapeln på Riddarfjärden i Stockholm. ESSIQ Öst fanns givetvis på plats för att njuta av segling i världsklass och för att träffa medarbetare, kunder och partners. Det vart en lyckad tillställning där ESSIQ – precis som i Göteborg – gav såväl medarbetare, kunder och partners möjligheten att provsegla dessa vindsnabba katamaraner innan det bjöds på lunch.

Hur gick det för ESSIQ Racing team då? Sedan det första startskottet ljöd i Göteborg i juni har ESSIQ Racing team hunnit delta i fem deltävlingar och hela 94 race. När seglet hade hissats för sista gången den här säsongen så kan vi konstatera att ESSIQ Racing team gjorde det med flaggan i topp.

Den sista och avslutande deltävlingen i förra veckan bjöd på rafflande segling och blandade väderförhållanden. Efter en regnig första dag parkerade ESSIQ Racing team på en fjärdeplats – något som skulle visa sig vara bästa tänkbara tändvätskan inför dag två. För under deltävlingens andra dag vann inte teamet bara en, inte två – utan tre race! Andra dagens totaldominans kombinerat med en fin insats under sista och avgörande dag gjorde att ESSIQ Racing team seglade upp på en andraplats i deltävlingen och tog en åtråvärd tredjeplats i den totala serien!

Vi pratade med ESSIQ Racing teams Niclas Düring efter att 2017 års serie avslutades i helgen:

– Nu när vi precis avslutat M32 series så infinner sig en liten tomhet. När du är mitt uppe i allt tävlande så springer tiden förbi och det är svårt att inse så här i efterhand, hur fort denna sommaren faktiskt gick. Vi har fått med oss lite blandade resultat under säsongen men är mycket nöjda med att sluta på en tredjeplats totalt på M32 Series. Vi har fått helt fantastiskt stöd från alla härliga ESSIQare på eventen både i Göteborg och Stockholm. Vi hör alla hejarop ute på vattnet och det ger oss verkligen extra energi!

Vilken var seriens höjdpunkt under året?

– Jag tycker att Stockholm var höjdpunkten. Vi seglade på en mycket hög nivå hela tävlingen och det var mycket roligt att vi lyckades ta oss in på pallen tillslut.

ESSIQ vill tacka alla medarbetare, kunder och samarbetspartners som kommit och stöttat teamet under års serie.

Författare

  • Oscar Christiansson

    Marknadskommunikatör