M32 Series Scandinavia – Göteborg

I förra veckan drog årets upplaga av M32 Series Scandinavia igång i Göteborg, racet där seglare från hela världen samlas för att slåss om en plats på prispallen i en av Skandinaviens mest prestigefulla tävlingar. ESSIQ Racing Team seglade sig med bravur genom de två första tävlingsdagarna för att under sista dagen drabbas av både otur och straff, något som troligen kostade dem både första- och andraplatsen. En tredjeplats är inte fel men vi håller tummarna för att Dackhammar med besättning lyckas ännu bättre under nästkommande race i Århus.

Kring tävlingen formas ett event med sponsorer, mat och häng. ESSIQ valde att göra som tidigare år, vi bjöd in kunder och kollegor för att ihop med andra intresserade ta del av seglingen och atmosfären. Tillsammans med ESSIQ Racing Team anordnades även prova-på segling där man som passagerare gavs en inblick i hur det är att manövrera en M32-katamaran. En som nappade på testkörningen var seglingsfantasten Bo, med allt från optimistjolle till 60-fotare i bagaget var det första gången han seglade en katamaran, en upplevelse han beskriver som fantastisk. Glädjande att höra var också att Bo, som bjudits in av sin son, berättar att han efter sin medverkan under två event nu nästan känner sig som en i gänget. Han tycker att det är väldigt härligt att man som utomstående bjuds in i gemenskapen och säger sig gärna komma vid nästa års tävling.

Inför tävlingen lottade vi även ut VIP-pass med tillhörande hot-seats. Ett hot-seat är prova-på seglingens lite elakare storebror där man åker med under racet, garanterat pulshöjande! Dessa vann Ulrika som säger sig haft en så bra dag att hon gärna vinner nästa år igen. Väldigt roligt att höra!

Ett stort tack till ESSIQ Racing Team och alla som tog sig bort till Lindolmspiren!

Toppbild lånad av Adstream AB.

 

 

Författare

  • Malin Ramer

    Marknadsassistent