Mingelkväll med Chalmers Formula Student

Igår hade ESSIQ besök av projektgruppen för Chalmers Formula Student. ESSIQ är partners till projektet och stöttar teamet praktiskt och ekonomiskt, samt anordnar tillfällen för kompetensutbyte parterna emellan. Formula Student är världens största ingenjörstävling, som går ut på att designa, konstruera och testa en racingbil som sedan tävlar mot andra skolors bidrag, över hela världen.

För att vinna tävlingen måste laget uppvisa att man tagit fram det bästa konceptet, och allt från förstudie till designprocess och testning, och slutligen själva racet, bedöms. Tävlingarna delas upp i olika events, statiska och dynamiska, där varje vunnet event ger ett visst antal poäng. Det största eventet är endurance, uthållighet, som CFS-teamet beskriver som ett eldprov. För att nå en bra placering krävs ett bra resultat i just den deltävlingen. Förra året nådde Chalmers en åttondeplats, i år siktar teamet på en topp 5-placering i tävlingen i Tyskland, en av två man deltar i 2018.

 

c-005

c-006

Projektgruppen för 2017 års upplaga av Chalmers Formula Student  

 

Igår kväll bjöd ESSIQ in föregående års medlemmar i CFS-teamet till en mingelkväll på kontoret. Martin Engström, en av ESSIQ:s delägare, höll en presentation för de cirka 20 gästerna och berättade om oss som företag. Deltagarna fick en bild av hur ESSIQ växte fram och vad vi har för kompetensområden, och hur en framtida karriär på ESSIQ hade kunnat se ut. Chalmers Formula Student-gänget fick möjlighet att ställa frågor och få tips om hur de kan forma sitt studentliv för att bli attraktiva på arbetsmarknaden efter examen. Kvällens avrundades med mat, umgänge, några CV-tips samt lite pingis och VR-spel.

 

c-002

c-001

 

Under morgonen idag fick vi besök av Chalmers Formula Student igen, men denna gång i form av två representanter från årets projektgrupp. Josefine Johansson och Anna Palmqvist från kommunikationsgruppen presenterade årets upplägg och hur långt i processen man kommit. Presentationen var mycket uppskattad av oss på ESSIQ, som fick djupare kunskaper i det projekt vi är partner till. Vi ser fram emot att följa teamet fortsättningsvis och, förstås, att se dem tävla längre fram i vår. Stort tack till Chalmers Formula Student för ert deltagande igår och idag – vi önskar er stort lycka till!

Mer om Chalmers Formula Student finns att läsa här.

Författare

  • Annie Croona

    Marknadskoordinator