Ny konsultchef i Syd

Vi fortsätter satsningen på våra kontor runtom i landet. Under våren har vi förstärkt vårt kontor i huvudstaden med två nya personer i form av Bo och Magnus. I slutet på maj var det Syd-kontorets tur, där ESSIQs senaste förmåga Daniel Åberg fick göra sin första dag som konsultchef på ESSIQ.

– Jag är en relationsbyggande, öppen och kommunikativ ledare med genuint intresse för människor. Man kan säga att jag är marinerad i konsultbranschen efter att tillbringat mer än 14 år i den. Jag tog klivet från att vara konsult till att sälja konsulter för att sedan bli chef och ledare.

Vad har du för utbildning och vad har du gjort innan du kom till ESSIQ?

– Från början utbildade jag mig till Högskoleingenjör i data och elektroteknik på Malmö Högskola. Som mjukvarukonsult var mitt fokus på testning. Under närmare tio år arbetade jag både som testare, testledare, koordinator och projektledare inom framförallt telekom-industrin. De senaste fem åren har jag arbetat med att försäljning, affärsutveckling och ledarskap inom konsultsfären men då på kontorssidan.

Vad såg du hos ESSIQ som gjorde att du ville börja arbeta här?

– Jag mötte Mikael Häll på ett mingel som ledde till möten med VD Jonas Sohtell och Pär Wallin som presenterade ett bolag med sunda värderingar, bra fokus, högt till tak och varm stämning. Jag ser också en stor potential i bolaget för att ta nästa steg och fortsätta växa utanför Göteborg i och med satsningar i Malmö och Stockholm.

Vad anser du vara ESSIQ Syds största utmaning framöver?

– Vår största utmaning är att rekrytera rätt personal och växa i den takt vi vill. Vi ser stora behov på marknaden och vi vill kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt genom att erbjuda dem ännu fler kompetenta och engagerade konsulter. För kontoret i Malmö har vi en utmaning i att sprida varumärket ESSIQ ännu mer och etablera oss som den mest attraktiva arbetsplatsen för nytänkande och professionella ingenjörer.

Slutligen, vad tror du att du kommer kunna tillföra till ESSIQ?

– Jag hoppas jag kommer tillföra glädje och energi och framför allt bidra med min erfarenhet av konsultaffärer, mitt affärsdrivna tänk och säljnätverk för att lyfta ESSIQ Syd en nivå till.

Genom att vara tydlig och fokuserad kan man engagera medarbetarna och tillsammans få gruppen att ta sig till nya höjder och nå uppsatta mål. Jag vill att man ska vara stolt över sitt jobb, sina kollegor och sin arbetsgivare. Om jag är det, och samtidigt kan förmedla det vidare i gruppen så har jag lyckats. Jag bjuder gärna på mig själv och ser till att andra människor känner sig bekväma. Genom att vara ödmjuk, prestigelös och lyhörd så jobbar jag dagligen med att lyfta mina medarbetare och kunder och hjälpa dem bli så bra som jag vet de kan bli! Att se konsulter växa i sina roller och karriärer är riktigt roligt.

Författare

  • Johan Kalin

    Johan Kalin

    Design & UX