Ny regionchef i Syd

Under året har vi rekryterat såväl konsulter som konsultchefer till våra kontor runtom i landet. I våras kunde vi presentera Daniel Åberg som ny konsultchef i Syd-regionen. Nu står det alltså klart att Syd har fått en ny regionchef – Orustsonen Nils Bjerkås. Nils har nära elva års erfarenhet av konsultbranschen och har studerat Automation och mekatronik på Chalmers tekniska högskola tillsammans med en rad andra ESSIQare.

– Sedan fyra år tillbaka är jag bosatt i Lund tillsammans med min fru och våra två barn – fyra respektive snart två år gamla. Efter studierna påbörjade jag min karriär inom konsultbranschen och har under den senaste tiden haft positioner med kombinerat personal- och säljansvar inom ett flertal olika kompetensområden. Dessförinnan hade jag roller som mekanik-konstruktör, automationsingenjör, projektledare och satellitansvarig.

Hur kom det sig att du började arbeta på ESSIQ?
– ESSIQ har länge funnits på min radar och när jag fick höra talas om satsningen i Syd samt möjligheten till en spännande position i Malmö så var det dags för mig att kliva ombord.

Jag gillar sättet som ESSIQ sätter medarbetaren i fokus och jag är övertygad om att organisationens grundvärderingar och företagskultur kommer att passa mig utmärkt. Att dessutom flera av mina vänner från studietiden nu är stolta medarbetare samt att jag emellanåt har stött på ESSIQ Racing team på kappseglingsbanan stärker känslan av att ESSIQ är helt rätt för mig.

Vilka utmaningar anser du Syd-kontoret stå inför?
– Vi har höga ambitioner på tillväxt-fronten, så årets stora utmaning kommer bestå av att söka upp många spännande affärsmöjligheter samt att matcha dem med ett helt gäng nyrekryterade talanger. Då både jag och Daniel Åberg är nya på ESSIQ så har vi även en utmaning i att, tillsammans med Mikael Häll, forma vår lokala ledningsgrupp, lära känna företaget, varandra och alla medarbetarna i Syd. Jag ser fram emot att träffa alla inom kort!

Vad tror du att du kommer kunna tillföra till ESSIQ?
– Det jag hoppas att främst kunna tillföra är förmågan att bygga en riktigt go kultur där medarbetare känner sig uppskattade, sprider entusiasm och engagemang samt är stolta över sin arbetsgivare. Medarbetarna kommer förmodligen även bli utsatta för en viss portion humor och en vinnarskalle som kan växa sig relativt stor emellanåt. Sannolikt kommer jag också att få nytta av några av de verktyg som jag samlat på mig under mina år i branschen. Jag hoppas även kunna bidra till en ökad inhouse-verksamhet, då jag har sådan erfarenhet från min tidigare arbetsplats och för att brinner lite extra för affärer i form av projekt och satelliter.

Vill du lära känna Nils bättre eller rentav bli en del av vår satsning i Syd? Kontakta Nils på nils.bjerkas@essiq.se eller skicka in en spontanansökan till work@essiq.se.

Författare

  • Oscar Christiansson

    Marknadskommunikatör