Ny studentambassadör – Kasper Thörneby

Sedan i våras har vi sökt med ljus och lykta efter vår nya studentambassadör. Arez Mohideen(till höger i bild), har varit vår ambassadör på Chalmers tekniska högskola sedan årsskiftet och har fungerat som en länk mellan ESSIQ och studenterna på skolan. När Arez tog examen i våras började han direkt på ESSIQ som konsult och har suttit på uppdrag sedan dess. Nu står det klart vem som blir hans ersättare. Kasper Thörneby (till vänster i bild), är från och med nu vår nya studentambassadör på Chalmers!

– Jag heter Kasper Thörneby, fyllde 24 år i förra veckan och är född och uppvuxen i Johanneberg, vägg i vägg med Chalmers. Sedan 13 års ålder har mitt främsta intresse varit segling, och nu senaste året har jag även börjat cykla mountainbike, vilket även gjorde att jag i sommars cyklade Cykelvasan.

Hur hamnade du på Chalmers?

– Då jag läste ett samhällsvetenskapligt program på gymnasiet var vägen till Chalmers hyfsat lång. Det började med att jag efter gymnasiet jobbade som riggare i en båttillbehörsbutik i 18 månader innan jag insåg att det var teknik jag ville jobba med i framtiden, trots att jag hela min uppväxt inte gjort något annat än att laga cyklar och mer än gärna bytt däck på hela släktens bilar. Hur som helst så insåg jag att jag ville jobba med teknik och sökte därefter tekniskt basår på Chalmers för att bli behörig till att läsa en ingenjörsutbildning. Ett år senare började jag läsa till civilingenjör i maskinteknik, sedan jag började på maskin har jag suttit med i mottagningskommittén.

Numera sitter jag som styrelseledamot i ett studentdrivet café och sköter dess ekonomi och bokföring. Sedan är jag även medlem i en förening vars syfte är att arrangera internships åt studenter i Nordamerika, och ska förhoppningsvis själv åka dit nästa år.

Hur kom du i kontakt med ESSIQ?

– Jag såg ESSIQ på en arbetsmarknadsmässa för ett knappt år sedan och började därefter läsa på lite om er. Till att börja med så försökte jag söka sommarjobb hos ESSIQ, vilket jag tyvärr inte fick. Men jag fortsatte följa ESSIQ på sociala medier och läste på lite ytterligare och förstod fort att det var en väldigt bra arbetsplats, en sån som jag vill jobba på. Så jag mailade Jonas Sothell och frågade mer eller mindre ifall det fanns något jag kunde göra på ESSIQ, och som tur var så gjorde det det.

Hur tror du ESSIQ kan förbättra sin närvaro på Chalmers?

– I och med att ESSIQ bara haft en studentambassadör på Chalmers i ett halvår finns det självklart saker som kan förbättras. Vi ska försöka nå studenterna på ett roligt och kreativt sätt. Så det är det jag skall börja jobba på nu, jag vill inte säga för mycket. Men jag tror verkligen att fler studenter kommer veta vilka ESSIQ är och vad vi står för om ett år än vad de gör nu.

Varför vill du bli studentambassadör för ESSIQ?

– Främst så vill jag jobba på ESSIQ, sen gillar jag verkligen att lära känna nya människor och bara prata, vilket är mer eller mindre vad rollen innebär. Det i kombination med att jobbet och skolan går hand i hand gör det perfekt för mig.

Vad hoppas du få ut utav rollen som studentambassadör?

Jag hoppas dels på att jag lär känna nya människor utöver de trevliga kollegor jag redan träffat på ESSIQ, och dels på att få en bättre inblick hur livet är som konsult hos ESSIQ. Detta för att i sin tur kunna förmedla detta till studenter som förhoppningsvis precis om mig också vill jobba som konsult hos oss i framtiden.

Författare

  • Oscar Christiansson

    Marknadskommunikatör