Sommarfest i Syd

Solen och värmen, med undantag för midsommarafton såklart, har äntligen omfamnat den första av sommarmånaderna i vårt avlånga land. Innan det blir dags att ställa in skorna för att gå på semester brukar ESSIQ bjuda in till en sommarfest, en trevlig avslutning på vårt räkenskapsår.

Tidigare denna månaden var det dags för kontoret i Syd att ställa till med festligheter – och kvällen gick i historiens, kornets och maltens tecken när vi besökte Carlsbergs gamla bryggeri i Köpenhamn! Vi samlades på tågstationen i Köpenhamn för att sedan röra oss bort mot bryggeri-jättens gamla tegelklädda landskap i västra centrum. Områdets arkitektur är något utöver det vanliga och inhyser flertalet arkitektoniska utropstecken, som uppstod efter grundaren Carl Jacobsens många resor runtom i världen.

Väl på plats samlades vi på den gamla gårdsplanen för att sedan få en privat rundtur det gamla bryggeriets alla välbevarade lokaler. Den guidade turen leddes av Calle Liljegren, en ölkännare utan motstycke med över trettio år på Carlsberg i bagaget. Efter en väldigt intressant och lyckad rundvandring begav vi oss till en restaurang i det populära området Köttbyn. Sju rätter och mängder av skratt senare begav vi oss vidare ut i Köpenhamnsnatten och senare hem över sundet tillbaka till Sverige.

Vi vill tacka alla som deltog på sommarfesten och ett extra stort tack till Calle Liljegren!

sam_1065-00_00_10_26-still004

sam_1065-00_00_02_12-still002

Författare

  • Johan Kalin

    Johan Kalin

    Design & UX