Studentbio i Lund och Stockholm

I tisdags kväll ordnade ESSIQ biokalas i både Lund och Stockholm. Som uppföljning på vår medverkan på LTH:s respektive KTH:s arbetsmarknadsdagar, ARKAD och ARMADA, bjöd vi in studenter och deras vänner till en VIP-kväll i biosalongen. Majoriteten av besökarna hade träffat oss i montern och var nyfikna på att lära känna oss lite bättre (och vi dem!).

I Lund fyllde vi salongen med drygt 40 studenter och ett par av våra konsulter. Kvällen började med en kort frågestund där studenterna tog chansen att lära sig mer om livet som konsult och få tips om hur de kan spetsa spetsa sina CV:n inför inträdet i arbetslivet. Med stora lass popcorn och läsk beskådades sedan filmen Downsizing med Matt Damon i huvudrollen. Teamet på ESSIQ Syd vill rikta ett stort tack till er som kom och för era intressanta frågor – vi ser fram emot att höra av er igen när ni tagit examen!

 

Bio 1

Bio 3

 

Även i Stockholm anordnades biokvällen för studenter vi träffat under universitetets arbetsmarknadsdagar, i detta fall ARMADA på KTH. Över 80 personer deltog och togs emot i ESSIQ:s egna VIP-yta utanför salongen, och gästerna bjöds, såklart, på popcorn och dryck. Diskussionerna mellan gästande studenter och våra ESSIQ:are på plats tog genast fart och många passade på att fråga om yrkeslivet som ingenjör och hur det är att vara konsult på ESSIQ. Väl inne i biosalongen visade vi exklusivt – för första gången någonsin externt – upp vår film ”We are ESSIQ”, med klipp från våra aktiviteter det senaste året. Därefter pratade konsultchef Magnus Engelmark om våra värdegrunder och hur det är att jobba på ESSIQ.

 

Bio 4

Bio 6

 

Båda arrangemangen präglades av en härlig stämning med glada studenter, och vi upplevde att eventet blev mycket lyckat i såväl Lund som Stockholm. Vi hoppas att ni som deltog fick en rolig kväll och ett skönt avbrott i vardagen, och att ni fick lära er lite mer om konsultlivet och ESSIQ som företag!

 

P.S. Göteborgsstudenter som läser detta, misströsta inte! Givetvis bjuder vi även er på bio. Håll utkik för en inbjudan till vår biovisning i Göteborg, som äger rum framåt vårkanten. D.S.

Författare

  • Annie Croona

    Marknadskoordinator