Utbildning inom User Interface design

På ESSIQ gör vi ingen hemlighet av att vi gillar kompetensutveckling. Vi har det senaste året haft en rad olika internutbildningar inom våra respektive kompetensområden för att våra medarbetare ska få en möjlighet att bredda och spetsa sin kompetens. Det vi gillar absolut mest är när våra medarbetare tar initiativ till att hålla en utbildning inom något som de själva finner intressant eller har bred kompetens inom. Det senaste exemplet på ett sådant initiativ kommer från Nils Berg, som ville bredda sina kunskaper inom User Interface design:

– Jag har sedan hösten jobbat förra året jobbat med att öka min egna kompetens inom områdena user experience (UX) design och user interface (UI) design. Med det har jag surfat runt på olika tutorial-hemsidor och forum på nätet. Det var på så sätt jag kom över den workshopbaserad utbildning som vi kommer köra internt här på ESSIQ. Det är en licenserad utbildning, så jag föreslog för Johan att vi köper in den och kör den som en kompetens-boost för alla intresserade på företaget.

Johan är ansvarig chef inom kompetensområdet Design/UX:

– Vi har sett att många på ESSIQ är intresserade av att förfina sin kompetens inom UI/UX-utveckling, både personer som idag arbetar inom området men också personer som idag arbetar i helt andra roller. Jag tror intresset för UI/UX generellt idag spänner över fler områden och involverar fler personer än tidigare. Det är glädjande förstås att äntligen användarvänlighet och användbarhet sätts i fokus ytterligare.

Utbildningen sker varje onsdag under en dryg månads tid och bygger på flera olika workshop, som fokuserar på hur man bygger ett snyggt och proffsigt grafiskt interface. Tanken är att man tar med sig en app- eller hemside-idé in i utbildningen och förverkligar den. Efter avslutad utbildning kommer deltagarna förhoppningsvis att ha ett väl genomarbetat projekt att visa upp för potentiella uppdragsgivare.

Författare

  • Johan Kalin

    Johan Kalin

    Design & UX